Matthijs Vermaat – Advocaat

Matthijs Vermaat is sinds 1994 advocaat. Daarvoor werkte hij in de jeugdhulpverlening en voor de omroepen (Ombudsman, VARA-Kassa etc.)) Het sociaal zekerheidsrecht is zijn werkterrein. Matthijs heeft zich gespecialiseerd in de Wmo, de Wlz en de andere zorgwetten zoals de Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet. Hij voert veel zaken over het persoonsgebonden budget.

Matthijs is gepromoveerd en is lid van de SSZ, de Specialisatievereniging Sociaal zekerheidsrecht (https://www.ssz-advocaten.nl/) en de Vereniging voor bestuursrecht (VAR). Matthijs heeft veel geschreven over onder meer de Wmo en het bestuursrecht.

Zijn laatste bijdrage is aan het rapport ‘Verbreding van bestuursrechtspraak’ van de Commissie Verruiming bevoegdheden bestuursrechter van de Vereniging voor bestuursrecht.

Hij behoorde lange tijd tot de redactie van Handicap&Recht en nog steeds is hij docent bij de Grotius opleiding personenschade en het Studiecentrum Rechtspleging. 

Matthijs Vermaat heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Sociaal-zekerheidsrecht (waaronder Wmo en Jeugdwet)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contact

Neem contact op met Matthijs Vermaat via vermaat@gadk.nl
of vul onderstaande contactformulier in.

Naam
Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

// Onze Advocaten

Lou van Leer
Advocaat-partner

Renske Imkamp
Advocaat-partner

Corrien Ullersma
Advocaat-partner

Lina Veenman
Advocaat-partner

Matthijs Vermaat
Advocaat-partner

De Graaf aan de Kade
Advocaten
Bel 020 6766690

Postadres

Postbus 76076

1070 EB Amsterdam

Bezoekadres

Piet Heinkade 229

1019 HM Amsterdam